Kleine vaagheden in serverconfiguratie opgelost

Afgelopen avond heb ik maar eens gebruikt om even de logfiles en rapporten van de webserver te bestuderen, want ik had al een beetje een voorgevoel dat er iets nog niet helemaal klopte.

Ik heb 2 domeinnamen geregistereerd op de server en alles ingesteld dat dat samen gaat werken. Beide domeinen hebben echter niets met elkaar te maken en dienen ook zodanig gescheiden te zijn dat ze niet in elkaar overlopen. En bij het bestuderen van de rapporten kwam ik erachter dat dit laatste wel het geval was. Ik zag verzoeken voor headdesk.nl voorbij komen, dus zonder www ervoor. Dus ik volgde dat linkje en kwam uit bij deze blog, dat klopt dus niet.

Ik dacht dat dat aan het SSL certificaat lag, dus ik heb voor elk domein een nieuw certificaat aangemaakt en de apache configuratie daarop aangepast. Gelukkig neemt het programma certbot me het nodige werk uit handen. Maar helaas, dat bleek niet de oplossing te zijn, dat wordt even verder spitten en experimenteren.

Naast die 2 domeinen heb ik de boel ook onderverdeeld in subdomeinen, deze blog draait op een subdomein naast headdesk.nl. Zo heb ik voor verschillende doeleinden een subdomein ingesteld. Sommige subdomeinen zijn voor prive gebruik en anderen moet ik nog een website voor maken.

het http://headdesk.nl probleem bestond dus nog, het is een verzoek wat niet afgehandeld wordt door de server en dan wordt het verkeer doorgestuurd naar de eerste virtuele host en dat is blog.headdesk.nl.

De oplossing was eenvoudig, gewoon nog 2 virtuele servers aanmaken die luisteren naar http://headdesk.nl en het andere domein en dan doorlinken naar de juiste site voor dat domein. Probleem opgelost.

Met nu ik dit schrijf bedenk ik me dat dat niet echt doorgestuurd wordt naar de SSL variant.. hmmm daar moet ik me dus nog even over buigen. Wordt vervolgd…

1 reactie op Kleine vaagheden in serverconfiguratie opgelost

  1. Oke, dat was dus een fluitje van een cent, gewoon nog een SSL variant aanmaken voor http://headdesk.nl, dan maakt ie daar zelf wel https://www.headdesk.nl van en dat is de bedoeling.

    Datzelfde natuurlijk ook ingesteld voor het andere domein, nu zijn zeallebei van elkaar gescheiden en zo hoort het ook. Nu maar afwachten of ik dat ook terug ga zien in de logs en rapporten.

Reageren is niet mogelijk.