Revalidatie bij Visio Het Loo Erf (het begin)

Aanstaande dinsdag gaat het dan toch eindelijk gebeuren, dan ga ik beginnen aan de revalidatieperiode van ruim een half jaar bij Visio Het Loo Erf in Apeldoorn. Sneller dan verwacht werd ik ervoor uitgenodigd en moest ik allerlei dingen regelen waaronder de ziekenfondstaxi om er te kunnen komen.

Dat aanvragen van die ziekenfondstaxi had nogal wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk vlak voor de deadline kreeg ik eindelijk te horen dat het geregeld was en dat ik een taxi kon bestellen, dus het vervoer is nu eindelijk geregeld en dat geeft al de nodige rust, nu kan ik me concentreren op de spullen die ik mee moet nemen, medicijnen, oogdruppels, kleding, computer, beeldscherm, toetsenbord, muis, ipad, telefoon en de opladers en allerlei zaken die je nog meer nodig hebt voor een logeerpartij.

Nee, het wordt zeker geen vakantie, al voelt het wel een beetje zo, even in een totaal andere omgeving, andere mensen om je heen, maar het wordt wel flink aanpoten, er moet van alles gedaan worden zodat ik me straks een stuk beter kan redden op straat, in de winkels en in m’n eigen huis. Daarnaast ga ik Braille leren en leren hoe ik nog handiger met de computer kan werken, zonder het beeldscherm intensief te gebruiken.

Om s’avonds ook wat te doen te hebben en de diverse online contacten te onderhouden, heb ik goedkoop een 2e hands Dell Optiplex 780 PCtje gekocht. Dit is een zeer compact computertje, dus makkelijk mee te nemen. Er stond Windows 7 Professional op, dat heb ik met de Media Creattion Tool van Microsoft weten te upgraden naar Windows 10 Professional versie 1809 en dat helemaal gratis en voor niets! Dus ik ben weer helemaal bij de tijd met Windows. En aangezien ik toch wel een Linux man ben, heb ik er naast Windows ook Linux Mint 19 opgezet, dus in Linux kan ik me ook prima redden. Beide OSen kunnen nu overweg met de Wifi=dongle, dus de verbinding kan eenvoudig gemaakt worden met het netwerk daar, alles is daar draadloos, dus geen kabel meer nodig.

Het is daar wel een soort van openbare Wifi, dus het leek me wel verstandig om gebruik te maken van mijn eigen VPN, zodat ik ook veilig vanuit Apeldoorn in mijn systemen kan komen mocht dat nodig zijn. De VPN verbinding werkt prima en was snel voormekaar. Een oude Raspberry Pi 2 doet nu dienst als VPN server voor het netwerk. De overige computers hangen allemaal als client aan dat VPN netwerk, dus waar ook ter wereld kan ik in mijn VPN komen en sites die geblokkeerd worden door het host-netwerk, worden dan wel via mijn eigen VPN doorgegeven, zodat ik ze toch kan bereiken. Tenminste dat hoop ik dat dat gaat werken en dat ze daar in Apeldoorn niet de OpenVPN poorten geblokkeerd hebben, maar dat zie ik dinsdag wel als ik er ben.

Verder is het gewoon afwachten wat er allemaal op mijn pad komt, ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in.