Kunnen we hier in NL nu werkelijk niets meer goed doen?

Iedere dag volg ik met stijgende verbazing het nieuws over allerlei zaken in Nederland. Er gaan dingen goed, al weet ik zo even geen voorbeelden te bedenken, maar het merendeel van de zaken gaan alles behalve goed. Ik vraag me soms weleens af, kunnen we hier in Nederland nu werkelijk helemaal niets goed meer doen? Op deze manier schaam ik me gewoon dat ik een Nederlander ben, echt waar en dat gevoel begint steeds erger te worden.

Al jaren hebben we een “gedoogbeleid” voor het gebruik en de handel in Cannabis, ofwel softdrugs. Dat beleid klinkt op zich heel mooi, maar zit erg krom in elkaar, zo is het gebruik en het in bezit hebben van wiet of hash gewoon legaal. Er zijn zelfs speciale “winkels” waar je dat spul zonder problemen kunt kopen, coffeeshops noemen ze dat. Maar als de coffeeshop z’n voorraad wil aanvullen, moet dat via illegale kanalen gebeuren, want dat is dan weer niet legaal en zelfs verboden. Dat is toch zo krom als wat toch?

Nu wordt er al jaren gepraat en geouwehoerd over het versoepelen van het gedoogbeleid. Ja praten, lullen en ouwehoeren zijn we hier in Nederland wel heel goed in, maar er komt gewoon totaal NIETS uit de bus, er worden geen resultaten geboekt, ofwel er gebeurt gewoon helemaal niets. Het enige wat er gebeurt is dat de stapel aan oud papier (rapporten) steeds groter wordt.

Nu willen ze volgend jaar een proef houden met legale staatswiet, maar de uitkomst daarvan staat nu al vast, let maar op mijn woorden. Die staat gewoon vast, want de regerende partijen hebben al aangegeven dat ze het totaal niet zien zitten en zetten het daarom ook erg kleinschalig op. Er mogen maar 6 tot 10 gemeenten meedoen en de staat wil alles zelf in de hand houden en controleren. Ik kan je bij voorbaat al zeggen, dat wordt helemaal niets. Dit gaat uitlopen op een totale mislukking, een ramp wordt het.

Ik volg al de hele week de uitzendingen van Nieuwsuur van de NOS en mede daarom kom ik tot deze conclusie. De eerste uitzending ging over Marokkaanse Hasj, die een veel betere kwaliteit heeft dan wat we hier in Nederland maken. Gister ging de uitzending over Canadese bedrijven die vol inzetten op wietteelt omdat het in Canada binnenkort helemaal legaal wordt om te gebruiken. En vandaag ging het over het mislukken van het project Medicinale wiet. Patienten hebben geen of niet voldoende baat bij het slappe aftreksel wat we hier in Nederland maken en hoe goede initiatieven vakkundig de nek worden omgedraaid. Men wil gewoon dat het helemaal mislukt.

Ik dacht altijd dat Nederland voorop liep met z’n gedoogbeleid, maar intussen lopen we hopeloos achter en de schade weer inhalen wordt onmogelijk zeggen zelfs deskundigen. We hebben de boot (weer) gemist.

Mijn oplossing is dan ook om de schade enigszins te beperken is om het gewoon helemaal te legaliseren en gewoon vrij te laten zonder bemoeienis van de staat, want als de staat zich ermee bemoeit, dan is het gewoon gedoemd te mislukken, want ze praten en ouwehoeren gewoon teveel daar in de kamer, maar communiceren niet. Ik heb nog geen enkele overheidsinstantie gezien wat prima communiceert met een andere overheidsinstantie of met de burgers. Communiceren is erg lastig zo blijkt en dat probleem zie ik al jaren bij diverse instanties, niet alleen bij de staat.

Keer op keer worden er grote fouten gemaakt door slechte communicatie en zolang dat probleem niet wordt aangepakt zullen er nog veel meer zaken fout gaan en tegenwoordig komen er steeds meer van dit soort zaken aan het licht, zoals steun aan “gematigde” oppositiegroepen in Syrie, die in werkelijkheid gewoon terroristische organisaties blijken te zijn. Men wordt hier keer op keer op gewezen en voor gewaarschuwd, maarja Nederland moet weer eens zo nodig sinterklaas gaan spelen in het buitenland, met alle gevolgen van dien.

Dan nog zo’n blamage, de Polenfraude en het UWV, willens en wetens wordt dit gewoon in de doofpot gehouden omdat het handhaven ervan gewoon teveel tijd en dus geld kost. Nu wordt me ook duidelijk waarom ik als Nederlander die half blind is en weinig of geen arbeidsvermogen heeft, wordt gekort op de uitkering. Ik word gewoon gestraft voor mijn beperking, iets waar ik nooit om gevraagd heb, omdat die verrekte polen te lam zijn om te werken en liever vakantie vieren in Polen en hier gratis geld kunnen krijgen. Laat ze godverdomme in hun eigen land blijven, zodat ze daar de boel weer op de rails kunnen krijgen, door ten eerste een andere regering te gaan kiezen en dan eentje die het land weer op wil bouwen, in plaats van afbreken.

Ja eigenlijk zouden we dat in Nederland ook moeten doen, die hele fucking regering naar huis moeten sturen en een andere kiezen, maarja, als je dit zooitje naar huis stuurt, wat moet er dan voor in de plaats? Nou in ieder geval geen VVD, CDA, D66, CU en SGP, maar ook geen PvdA, PVV en Forum voor Democratie. Groen Links is er nog lang niet klaar voor. En ja de rest van de partijen…. ik weet het niet. Het is allemaal slappe hap en juist in deze tijden hebben we sterke leiders nodig met ballen, die zeggen waar het op staat en wat er moet gebeuren. Dit theekransjeszooitje heeft wat mij betreft z’n langste tijd wel gehad, tijd voor een revolutie!!!

Die dividentsbelasting is ook zoiets, een plannetje van Rutte om de grote multinationals in Nederland te krijgen en te houden en dus willen ze die dividentsbelasting afschaffen, wat de staatdskas zeker 2 tot 4 miljard per jaar gaat mislopen. Dat willen ze dan weer compenseren door de BTW te verhogen en het MKB dwars te zitten, ofwel de burger mag het weer eens ophoesten, zoals met alle tegenslagen, de burger is altijd de LUL. In mijn beleving ben je niet goed bij je hoofd als je dit zotte plan doorzet, op deze manier verkoop je Nederland aan het buitenland en de eigen inwoners kunnen verrekken. Gelukkig is er veel weerstand tegen dit zotte plan en ik hoop echt dat het kabinet hard afgestraft wordt bij de komende provinciale staten verkiezingen in Maart 2019, want dan worden ook de leden van de eerste kamer opnieuw gekozen en hopelijk zijn ze dan hun meerderheid kwijt en wordt het erdoorjassen van wetgeving een heel stuk lastiger of liever nog onmogelijk gemaakt.

Ik zie het in ieder geval somber in, of het ooit nog goed komt met dit land. Het is in en in triest om te zien hoe dit land in rap tempo afglijdt naar de afgrond. Dit moest ik echt even kwijt en ik hoop dat mijn verhaal de ogen opent van heel veel Nederlanders en ik hoop dat ze bij de komende verkiezingen een verstandigere keuze maken dan dat ze in het verleden hebben gedaan. Stem in ieder geval never nooit meer op de VVD (Vereniging Van Dieven) en CDA (Centen Doen Alles). Heh dat lucht lekker op 😉