Cryptonator is SCAM!

Ja ik ben niet te spreken over Cryptonator en dat zal ik ook duidelijk laten merken ook. Ik heb ze lang genoeg de tijd gegeven om de zaakjes op orde te krijgen en heb ze al veel te lang het voordeel van de twijfel gegeven, maar nu is de maat gewoon VOL! Cryptonator is definitief SCAM en ik raad je dan ook sterk af om je geld daarin te steken.

De reden is dat het gewoon veel te lang duurt voordat ze het overmaken van de verzamelde euro’s naar mijn bankrekening weer open zetten. Hier wacht ik namelijk al meer dan een maand op en ik wil onderhand mijn zuur verdiende geld weleens op mijn bankrekening zien, klaar! Ik heb ze een email gestuurd met de vraag hoelang het nog zou duren voordat ze dat in orde hadden. Kreeg ik 2 dagen! later een hele korte botte email terug. Hopelijk binnen een maand werd er gezegd, dat was alles wat ik terugkreeg. Niet echt vriendelijk dus, voor mij was de maat toen eigenlijk al vol, maarja ik wil toch mijn centjes hebben dus besloot ik nog maar even te wachten.

Intussen ging de koers van de Monero lekker omhoog en gelukkig kon ik het afgelopen maandag op het hoogtepunt vastzetten in Euro’s, want niet lang daarna ging de koers weer in rap tempo omlaag. En de miners hadden ook alweer 0.3 XMR verzameld en supportXMR betaalde het uit naar mijn wallet, zodat ik 0.5002 XMR in mijn wallet had. Kijk, dat begint erop te lijken, want ik heb dat vast gezet naar euro’s en heb nu 50,17 EUR in mijn account bij Cryptonator staan. Nu alleen nog naar mijn bankrekening…

De miners heb ik intussen gereset en het wallet adres weer veranderd naar mijn lokale wallet, dat is gewoon interessanter, want dat cryptonator adres is een zogenaamd exchange adres en sopportXMR zet de uitbetaling op 0.3 XMR. Om dat te bereiken heb ik ruim 6 a 7 weken door moeten minen, dat vind ik gewoon veel te lang, want al die tijd kun je gewoon niks met dat geld en blijft het bij SupportXMR staan. Monerohash zet de uitbetaling naar zo’n exchange adres zelfs op 5 XMR in plaats van 0.5 XMR bij een normaal wallet adres. Bij SupportXMR is dat 0.1 XMR. Dan kan ik na 2 a 3 weken al over dat verdiende geld beschikken, dat is veel leuker, want dan kun je er wat mee.

Dus ik heb mijn oude wallet weer van stal gehaald, ook mede omdat het niet per se noodzakelijk is om die hele blockchain zooi op je PC te hebben, je kunt gebruik maken van een externe moderod node, scheelt een hele boel ruimte en troep op je computer, bovendien gaat het synchroniseren ook sneller als je een paar dagen niet je wallet geopend hebt. En nog belangrijker, je ontloopt de dure Cryptonator fees en vage exchange rates. De miners draaien nu lekker door op mijn eigen wallet.

Nu alleen nog zien dat mijn 50 euro nog bij cryptonator vandaan komt. Maar om het daar weg te krijgen moet het eerst weer overgezet (exchange) van EUR naar XMR, maar je krijgt gewoon minder dan ze je voorspiegelen, blijkbaar hanteren ze verschillende exchange rates, ze laten de mooiste zien en handelen met een lagere rate. Dat scheelt per exchange steeds een paar euro’s, dat vind ik gewoon te gek voor woorden.

Ik ben dan ook maar op zoek gegaan naar een andere mogelijkheid om dat geld daar weg te krijgen en naar mijn bankrekening te krijgen. Maar dat valt nog niet mee, er zijn wel een aantal sites die beweren dat snel te doen, maarja wat is snel? 3 werkdagen vind ik niet echt snel, 1 werkdag is al sneller, maar in mijn ogen kan het nog wel sneller. Ik zit meer te denken aan vrijwel meteen, want er komt geen mensenhand aan te pas, de computers doen alles en doorgaans zijn die snel. Ja of ze moeten er een oude 486 PC hebben staan of zo 😉

AnycoinDirect en LiteBit komen op mij niet echt betrouwbaar over en ik kan niet vinden hoe ik nou die XMR’s naar hun toe krijg vanuit mijn Cryptonator wallet, dus die vallen af. Intussen heb ik kraken gevonden, daar maakt Cryptonator ook gebruik van bij het omzetten van de ene valuta naar de andere en het is ook best wel een grote jongen. Het aanmelden ging wat moeilijk, maar dat kwam denk ik meer door die stomme autofill functie van Chrome, waardoor er van alles misging. Uiteindelijk is het me toch gelukt een account aan te maken en te activeren. Maar met alleen een account ben je er nog (lang) niet. Om ook maar iets te kunnen doen, moeten ze nog allerlei informatie van je hebben. Voor mijn doel heb ik een Tier 2* account nodig, dus je naam, adres, geboortedatum e.d. moeten eraan geloven. Intussen heb ik nu een Tier 2+ account en kan ik daar wat mee.

Ik kon een Monero wallet adres genereren waar ik die XMR’s naartoe kan sturen, dus we zijn nu al weer een stap verder. Natuurlijk is dit ook weer zo’n exchange adres, dus is het niet handig om dit in een pool te gebruiken (zie bovenstaande nadelen). Maar ik kan het nu wel gebruiken om mijn XMR daar zelf naartoe over te maken, zonder dat een andere partij daar weer een graantje van meepikt door middel van fees.

Nu alleen nog even het juiste moment afwachten om dat geld bij Cryptonator om te zetten naar XMR en door te sturen naar m’n nieuwe wallet adres bij Kraken. Daarvoor moet ik even de koers in de gaten houden en zorgen dat ik meer XMR’s terugkrijg voor mijn euro’s. Ik wil er minimaal 0.5002 XMR voor hebben maar meer is natuurlijk altijd beter, dus de koers moet nog even wat verder zakken, zodat je meer XMR’s voor je euro’s krijgt.

Als het dan uiteindelijk bij Kraken is, wordt het weer zaak om te wachten tot de koers weer gaat stijgen zodat ik weer meer euro’s voor mijn XMR’s krijg en dan hups meteen naar mijn bank.

Best omslachtig allemaal en ik hoop dat als dit goed is gegaan dat het de volgende keer wat eenvoudiger wordt. Ben dan in ieder geval dat dure Cryptonator kwijt en heb de zaken dan zelf wat meer in de hand, scheelt ook weer een hoop stress en gevloek 😉