Blijf af van de hulphond!

Ja ik weet het, hulp- en geleidehonden zijn heel erg lief en schattig en vragen er bijna om om geaaid en geknuffeld te worden. Maar al hoe leuk, lief en schattig die honden er ook uit ziet, je kunt ze beter niet gaan aaien, knuffelen en/of voeren. Laat die honden gewoon lekker hun werk doen en dat is het begeleiden van hun baasje zodat die nog veilig over straat kan. Honden zijn helaas vrij snel afgeleid en ze benaderen om te aaien, maakt het alleen maar erger.

De hond raakt afgeleid en kan z’n werk dan even niet goed doen met alle gevolgen van dien. Vandaag besteedde EditieNL hier aandacht aan en dat is een goede zaak. Het betreffende item vind je dan hier ook op de volgende link┬áhttps://www.rtlnieuws.nl/editienl/laatste-videos-editienl/blijf-af-van-hulphond

Ik hoop dat dit filmpje vaak gedeeld wordt op de socials, maar aangezien ik niet aan die social onzin doe, kan ik daar niks mee, daarom plaats ik m hier maar op deze blog, draag ik toch m’n steentje bij.